کاشت گل ختمی

صفر تا صد کاشت گل ختمی

گیاه ختمی، یار دیرینه ایرانیان، نه تنها با گل‌های زیبا و رنگارنگش زینت‌ بخش باغچه‌ها و منازل است، بلکه خواص دارویی فراوانی نیز دارد که از دیرباز مورد استفاده قرار می‌گرفته است. کاشت و پرورش این گیاه زیبا کار سختی نیست و با کمی حوصله و توجه می‌توانید از زیبایی و خواص بی‌نظیر آن بهره‌مند شوید.

معرفی گیاه ختمی 

ختمی گیاهی چند ساله از خانواده مالواسه (Malvaceae) است که به‌واسطه گل‌های زیبا و پرپشت خود معروف است. نام علمی این گیاه Alcea rosea است به نام های خبازی و پنیرک نیز شناخته می شود.

به طور گسترده‌ای در مناطق معتدل جهان کشت می‌شود و در کشورهایی مانند ایران، چین، ترکیه، و برخی از مناطق مدیترانه‌ای یافت می‌شود.

نحوه کاشت گل ختمی در گلدان

برای کاشت گل ختمی در گلدان شما می توانید از بذر استفاده کنید. برای تهیه بذر ختمی یا باید از طریق فروشگاه های کشاورزی اقدام کنید یا از خود گیاه ختمی که گل هایش خشک شده اند استفاده کنید و دانه هایش را جمع آوری کنید.

مراحل کاشت 

  • یک گلدان بزرگ با عمق زیاد انتخاب کنید. اطمینان حاصل کنید که در کف گلدان چندین سوراخ برای زهکشی آب وجود دارد.
  • گلدان را با خاک باغچه پر کنید.بذرهای ختمی را در عمق حدود 5 سانتی‌متری خاک قرار دهید.
  • بعد از کاشت بذرها، گلدان را آبیاری کنید. اگر هنگام آبیاری، خاک روی بذرها کنار رفت، دوباره روی آن‌ها کمی خاک بریزید.

نکته مهم: در هر گلدان، تعداد کمی بذر بکارید. چون این گیاه رشد زیادی دارد، ممکن است در صورت کاشت تعداد زیادی بذر، فضای کافی برای رشد مناسب نداشته باشند.

کاشت گل ختمی در گلدان

کاشت گل ختمی در باغچه

برای پرورش گل ختمی، بهترین گزینه کاشت آن در باغچه است. این روش به گیاه فضای کافی برای رشد می‌دهد.

 گل ختمی گیاهی مقاوم است و نیاز به مراقبت‌های خاصی ندارد. و بر خلاف کاشت توت فرنگی در باغچه شما می‌توانید بذرها را مستقیماً روی خاک باغچه بپاشید و بعد روی آن ها را با خاک بپوشانید سپس آن‌ها را آبیاری کنید.

آبیاری طوری نباشد که کل خاک ها را بشورد برای جلوگیری از این اتفاق می توانید فشار آب را کم کنید یا دستتان را جلوی آن قرار دهید.

برای بهبود و تسریع جوانه‌زنی، می‌توانید به خاک باغچه کود اضافه کنید. همچنین، حتماً علف‌های هرز را از باغچه حذف کنید تا مانع رشد گل ختمی نشوند.

کاشت گل ختمی در مزرعه

اگر قصد کاشت گل ختمی در مزرعه به‌عنوان یک کسب‌وکار را دارید، باید بگوییم که گیاه مناسبی را انتخاب کرده‌اید. این گل در اکثر خاک‌ها رشد می‌کند و نیاز به خاک خاصی ندارد. تنها کافی است خاک دارای زهکشی مناسب باشد. علاوه بر این، گل ختمی به دلیل مقاومت در برابر کم‌آبی، می‌تواند تا حدودی خشکی را نیز تحمل کند.

مراحل کاشت

خاک مزرعه را شخم بزنید و علف‌های هرز را کاملاً از بین ببرید. برای این کار می‌توانید از ماشین‌های علف‌زن یا سموم شیمیایی استفاده کنید.

قبل از کاشت، خاک را تغذیه کنید تا رشد گیاهان بهبود یابد.

بذرها را با فاصله و تراکم مناسب روی خاک بپاشید. برای انجام دقیق‌تر این کار، می‌توانید از ماشین‌های بذرپاش استفاده کنید.

برای جلوگیری از رشد مجدد علف‌های هرز، پس از کاشت بذرها، پیشنهاد می‌شود که مالچ‌پاشی انجام دهید. مهم‌ترین مشکل شما در آینده، مبارزه با علف‌های هرز خواهد بود.

با رعایت این مراحل، مزرعه گل ختمی شما به خوبی رشد کرده و می‌تواند یک کسب‌وکار موفق را برای شما فراهم آورد.

کاشت گل ختمی در مزرعه

کاشت ختمی دیم

اگر در زمین یا منطقه ای که قصد کاشت گل ختمی را دارید آب کافی و یا با کیفیت در دسترس نیست نگران نباشید.

بخاطر مقاومت بالای این گیاه در برابر شرایط مختلف می توانید اقدام به کشت دیم کنید و با آب باران آن را آبیاری کنید.

نکات مهم کشت ختمی

برای موفقیت در هرکاری نکاتی وجود دارد که اگر به آن ها توجه کنید میزان موفقیتتان را افزایش می دهد.

در ادامه به بررسی نکات مهم کشت ختمی میپردازیم.

فصل کشت ختمی

فصل کشت ختمی اهمیت زیادی دارد و اگر به آن توجه کافی نکنید ممکن است باعث ایجاد مشکلات مختلف برای تان شود.

با توجه به این مورد که این گل به آب و هوای گرم و مرطوب علاقه مند است شما در تمام فصل ها بجز زمستان می توانید بذر آن را بکارید اما بهترین زمان اواسط بهار است.

آبیاری

آبیاری می تواند تاثیر مستقیمی در رشد این گیاه بگذارد و بهتر است هفته ای یک یا دوبار با توجه به آب و هوای منطقه اقدام به آبیاری کنید اما این نکته را در نظر داشته باشید که با توجه به توانایی بالا در برابر کم آب دربرابر ششرایط غرقابی حساس است و به صورت آسیب می بیند.

قیم زدن

اکثر رقم های این گیاه ارتفاعی در حدود نیم متر به بالا رشد می کنند و نیاز دارد تا برای جلو گیری از آسیب هنگام وزیدن باد قیمی به آن ها متصل باشد برای اینکار می توانید گیاه را به وسیله بندی به چوبی در کنار آن وصل کنید.

از بین بردن آفت ختمی

شپشک و شته دو مورد از مهم ترین آفات های ختمی هستند و برای مبارزه با آن ها می توانید از سموم شیمیایی استفاده کنید. حتما به طور دوره ای اقدام به بررسی و چکاب گیاهان کنید و در صورت مشاهده اولین علائم بیماری اقدامات لازم را انجام دهید.

درامد کاشت گل ختمی

درآمد حاصل از کاشت گل ختمی به پارامتر های مختلفی مانند میزان تولید ، کیفیت محصول و نحوه ی بازاریابی و فروش بستگی دارد.

باید بدانید این گیاه تقریبا دور ریز ندارد و همه ی قسمت های آن استفاده می شود. ریشه ، برگ ها ، گل و بذر آن در صنایع مختلف برای تولید اسانس و عصاره بکار گرفته می شود و بعد از تولید این محصول می توانید اقدام به فروش آن به صورت خام به عطاری ها کنید.

اگر هم قصد فراوری آن را دارید می توانید با کسب علم و دانش لازم خودتان انجامش دهید..

زمان کاشت گل ختمی در خوزستان

با توجه به دمای بالای استان خوزستان ممکن از گرما موجب اختلال در جوانه زنی بذر شود و بهتر است در زمانی که دمای هوا خنک تر است اقدام به کشت کنید.

Picture of مرتضی جعفری

مرتضی جعفری

دانشجوی رشته کشاورزی ، امیدوارم بتوانم کشاورزی را برایتان آسان کنم.

یک پاسخ

  1. باسلام وتشکر اززحمات شما باپوزش شما همه‌ی راهنمایی ها را فرمودید ولی ننوشتی که چه کودی نیاز دارد آیا دربهمن ماه در اهواز زمان مناسبی برای کاشت بسیار ممنونم ازمهر شما پیروز باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *