کاشت تره

علل سبز نشدن و رشد نکردن سبزی تره

اگر شما هم تصمیم به کاشت تره گرفته‌ اید، احتمالاً به دلایل مختلف شاهد سبز نشدن بذر و یا رشد نکردن تره بوده‌اید و تمام لذت پرورش این سبزی برای شما از بین رفته است. نگران نباشید، ما اینجا هستیم تا به شما کمک کنیم و راهنمایی تان  کنیم. با ما همراه باشید.

دلیل سبز نشدن بذر تره چیست؟

اگر به کاشت تره در گلدان علاقه دارید ولی موفق نشده اید دلایل مختلفی وجود دارد که ممکن است مانع جوانه‌زنی بذر تره بشوند و ما در اینجا رایج‌ترین دلایل را همراه با راهکار برای شما گردآوری کرده‌ایم:

کیفیت بذر کیفیت بذر حرف اول را می‌زند و در کشاورزی به درصد جوانه‌زنی قوه‌ نامیه گفته می‌شود. هرچقدر قوه‌ نامیه کمتر باشد، نشان‌دهنده‌ی کیفیت پایین‌تر بذرهاست. حتماً برای تهیه‌ی بذر به سراغ مراکز معتبر کشاورزی بروید.

آبیاری دانه‌ها بعد از قرارگیری در خاک نیازمند رطوبت زیاد برای جوانه‌زنی هستند و اگر آبیاری به مقدار کافی انجام نشود، ممکن است دانه‌ها به طور کلی رشد نکنند. حتماً مطمئن شوید که آبیاری کافی انجام داده‌اید.

دما اگر دما در حالت بهینه نباشد و خیلی سرد یا خیلی گرم باشد، باعث می‌شود جوانه‌زنی به تأخیر بیافتد. حتماً دما را چک کنید که کمتر از 15 درجه و بالاتر از 30 درجه نباشد.

با رعایت این نکات، می‌توانید شانس جوانه‌زنی بذرهای تره را افزایش دهید.

سبز نشدن تره

علت رشد نکردن سبزی تره 

اگر مرحله اول را با موفقیت پشت سر گذاشته‌اید و حالا احساس می‌کنید تره‌ای که کاشته‌اید رشد نمی‌کند، باید علت‌هایی که در ادامه بیان می‌کنیم را به طور کامل بررسی کنید و شرایط لازم را فراهم کنید.

  • نورنقش مستقیمی در فتوسنتز دارد و اگر میزان کافی نور برای این گیاه تامین نکنید، رشد آن به شدت کاهش می‌یابد. حداقل شش ساعت نور مستقیم برای تره ضروری است.
  • دما در قسمت قبل هم اشاره کردیم که بهتر است دما را در حدود 25 درجه نگه دارید. کاهش دما به طور ویژه رشد گیاه را کند می‌کند.
  • خاک و کود اهمیت خاک و کود بر کسی پوشیده نیست. حتماً خاکی سبک برای این گیاه در نظر بگیرید که زهکشی مناسبی داشته باشد. خاک باغچه با مقدار ماسه افاقه می‌کند و حتماً از کودهای تقویتی طبیعی مثل کود گاوی یا گوسفندی استفاده کنید تا سرعت رشد را چند برابر کند.
  • بیماری و آفات یکی از عللی که مانع رشد گیاهان می‌شود، آلوده شدن تره به آفت و بیماری است. حتماً سبزی‌ها را چک کنید که روی آن‌ها موجود بیگانه‌ای وجود نداشته باشد و در صورت مشاهده هرگونه علائم بیماری از یک متخصص گیاه‌پزشکی کمک بگیرید.
رشد نکردن تره

علت نازک شدن تره

تره به دلیل اینکه گیاهی علفی است، به طور کلی نازک است. اما اگر به طور پیوسته اقدام به برداشت آن کنید، رفته‌رفته ضخامت برگ‌هایش افزایش می‌یابد و پهن می‌شود و از حالت نازکی خارج می‌شود.

برداشت سبزی تره

برای برداشت تره باید اجازه بدهید این گیاه به طور کامل رشد کند و ضخامت برگ هایش زیاد شود و وقتی به ارتفاع حدود 10 تا 15 سانتی متری رسید اقدام به برداشت کنید.

سبزی تره چند ساله است؟

سبزی تره دو ساله است و حدود 24 ماه چرخه رشدی اش طول می کشد اما می توانید با تامین انیاز هایش آن را به طور یکساله نیز کشت کنید.

Picture of مرتضی جعفری

مرتضی جعفری

دانشجوی رشته کشاورزی ، امیدوارم بتوانم کشاورزی را برایتان آسان کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *